Tokaji városnéző séta

Ismerkedés Tokaj nevezetességeivel, a városhoz kötődő történelmi személyekkel.
A program időtartama kb. 2 óra

Borkóstolós séta

Tokaji városnéző séta, a végén pincesétával és 3 tételes borkóstolóval – sofőröknek kávéval vagy szörpkóstolóval.

A program időtartama kb. 3 óra.

Szép kis kompánia!

Ismerkedés az egykori tokaji görög kereskedőtársulathoz kapcsolódó épített emlékekkel, a Tokajban és Magyarországon élő görögök életével.   A séta végén a Tokaji Múzeumban kézműves sajtokat kóstolunk.

A program időtartama kb. 2,5 óra.

Irodalom és színház

Tokajnak az irodalomban és a színház világában elfoglalt szerepét ismerhetjük meg sétánk során, amelynek végén a Paulay Borházban egy 3 tételes borkóstolón  veszünk részt. A séta alkoholmentes változatban (szörpkóstoló) is teljesíthető.

A program időtartama kb. 2,5 óra.

Kávézós séta

A séta elején ki-ki elkészítheti saját kávéját a Kávépörkölő manufaktúrában és ha erőre kaptunk, indulunk a tokaji városnéző sétára.

A program időtartama kb. 2,5 óra.

Csokis séta

“A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét…”
Gombóc Artúr ugyan most nem sétál velünk, de a városnéző séta végén a Világörökségi Bormúzeum épületében mi is csokoládét kóstolunk.

A program időtartama kb. 2,5 óra.

Templomos séta I.

Tokajban egykor 6 felekezet élt békében egymással. Sétánk keretében most az imaházat és az egykori zsinagógát, a görög katolikus valamint a római katolikus templomokat látogatjuk meg.

A program időtartama kb. 2 óra.

Templomos séta II.

A templomos séták sorozat II. részében megismerkedünk az egykori evangélikus templommal, a református templomban orgonamuzsikát hallgatunk, végül az ortodox templomot látogatjuk meg.

A program időtartama: kb. 1,5 óra